HTML

Ajánlott oldalak

PostaImre.com
Szeszak.hu
LakatosPal.hu

Felmérés

Dokumentumok

Archívum

7 ok, amiért kötelességünk szavazni

2010.04.11. 11:43 Nagyító

Szavazni állampolgári jogunk - tehát minden 18. életévét betöltött Magyarnak lehetősége van rá - és nemzeti kötelességünk - mert a polgári szférának kell, hogy kontrollt gyakoroljon a mindenkori hatalom felett.



1.) Sokan és sokat küzdöttek azért, hogy Magyarország egy független, demokratikus állam lehessen. Tiszteljük meg őket, mert törekvéseik nem voltak hiábavalók.

2.) A szavazólapon már egynél több párt szerepel, így közvetlenül a parlamenti döntéseket nem, de a pártok országgyűlési képviseletének arányát megváltoztathatjuk.

3.) Egyelőre ez az egyetlen alkalom 4 évente, mikor kifejezhetjük kollektív véleményünket az ország vezetésével kapcsolatban, és egyben lehetőségünk van értékelni az elmúlt kormányzati ciklus munkáját.

4.) Aki nem vesz részt a választáson, vagy érvénytelenül szavaz, annak a negatív véleményét hivatalosan nem fogják elismerni.

5.) Mindig lesznek olyanok, akik a választáson részt vesznek. Ha valaki ebből kimarad, akkor ők fognak dönteni helyette.

6.) Aki nem szavaz, az az elkövetkező 4 évben gondolkozzon el, miért nem vett részt a választásokon, amikor még közvetett beleszólása lehetett volna az ország vezetésébe, mielőtt az ország helyzetéről kezd panaszkodni. A lehetősége neki is megvolt, és nem élt vele.

7.) A szavazás egy 5 perces művelet. Aki ennyire sem veszi a fáradtságot az nem érdemli meg, hogy bármi másban is meghallgassák a véleményét.

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: választás el 2010 menj szavazni

A bejegyzés trackback címe:

https://koncmester.blog.hu/api/trackback/id/tr521911524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választás 2010 - 11:00 részvételi arány | Igazi demokrácia Baktalórántházán 2010.04.11. 12:06:31

11:00-ig a választók 24,78%-a jelent meg a szavazóhelyek valamelyikén.2006-ban ez a szám 27,23% volt azonos időszakban, de a 2002-es számok is túlszárnyalják a 2010-es eredményeket.Nyolc évvel ezelőtt 26,37% volt az arány.Mint azt az előző posztban is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2010.04.12. 18:45:36

Az o.gy. választásokon való részvétel is csak egy lehetőség, nem kötelesség. Itt csak pártok voltak, ha valaki egyikkel sem szimpatizál, azzal meg mi lesz? Nem szólhat bele az állam ügyeibe?
Egyébként fura, hogy csak e évben volt a propaganda a szavazás mellett is, régebben csak a pártok kampányoltak. Ha már kampány: mennyiszer lehetett hallani, hogy túl sokat költekeztek? Erre az a válasz, hogy kelletett és kész (persze, a keretet meg emelték).
A választások után, meg jöttek a magyarázkodások: nem mindenre jut pénz, mint amit, a programjukban meghirdettek.
Azért az önkormányzati választások már másabbak (még szerencsére): ott labdába rúghatnak a független képviselők is (persze az igazi függetlenekre gondolok, mert Tarlós 4 éve nem a FIDESZ színeiben indult, bár akkor is látszott rajta, hogy FIDESZ-es).
süti beállítások módosítása