HTML

Ajánlott oldalak

PostaImre.com
Szeszak.hu
LakatosPal.hu

Felmérés

Dokumentumok

Archívum

H1N1-botrány: hibásan tesztelték a betegeket?

2010.04.01. 14:44 Nagyító

Elindult a piacfelügyeleti eljárás a Diagon Kft. ellen, mely a helyes diagnosztikára állítólag alkalmatlan sertésinfluenza-teszteket gyártotta.

A Magyar Nemzet mai számában arról számolt be, hogy elindult a piacfelügyeleti eljárás a Diagon Kft. H1N1 vírustesztjének alkalmazhatóságáról.

A hivatali vizsgálat elrendelése jó ideje lógott a levegőben, hiszen a tesztet annak ellenére használják az egészségügyben, hogy kiderült róla, alkalmatlan a sertésinfluenza kiszűrésére.

Kiemelt hír:
Ha Ön már eldöntötte, hogy elmegy szavazni


A Magyar Nemzet az üggyel kapcsolatban korábban azt írta:az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által elvégzett vizsgálat során kiderült, hogy a teszt a hangoztatottakkal ellentétben alkalmatlan a H1N1 kimutatására. Hogy ennek ellenére mégis használják, mindez a lap szerint úgy lehetséges, hogy a minisztérium felügyelete alá tartozó Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) egy regisztrációs eljárás során tavaly november 6-án kiadta a teszt forgalmazásához szükséges igazolást.

Jogi szakértők szerint az esetből egyenesen következik, hogy Magyarországon súlyosan sérülnek a betegek jogai, valamint az állampolgári és az általános emberi jogok.

Forrás: Heti Válasz

"Az én lányom epilepsziás rohamot kapottaz oltóanyagtól, orvos lévén be kellett oltani, de senki nem vállalja a felelőséget, hallgat mint az a bizonyos a fűben. Halkan jegyzem meg az oltóanyagra fel van írva ilyen mellékhatás, a kislány 26 éves! Kinek a bűne?"

Szólj hozzá!

Címkék: kórház orvos egészségügy influenza roham ántsz engedély hibás kft. oltóanyag sertésinfluenza h1n1 omninvest diagon epillepszia epillepsziás

A bejegyzés trackback címe:

https://koncmester.blog.hu/api/trackback/id/tr341886971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása